Higiena i bezpieczeństwo żywności to priorytet dla nas. Dlatego pokażemy jak unikać zagrożeń bakteriologicznych, technicznych, przestojów linii w zakładach produkcyjnych. Skupimy się na zachowaniu płynności produkcji, tak aby produkt na linii produkcyjnej był bezpieczny od momentu rozpoczęcia produkcji do jego zakończenia. Zagrożenia są często niewidoczne i trudno je przewidzieć, dlatego dzielimy się naszym doświadczeniem.
ACO. we care for water
Gdzie i kiedy?
Spotykamy się już 1-2 marca 2023 w Licheniu Starym.
Dla kogo?
Na spotkanie przyjeżdżają przedstawiciele browarów, mleczarni, rozlewni wód i soków, producentów napojów, zakładów spirytusowych oraz zakładów mięsnych. Uczestnikami są dyrektorzy ds. produkcji, technolodzy, specjaliści z działów kontroli jakości, szefowie laboratorium.
Honorowy Gospodarz
W tym roku rolę Honorowego Gospodarza imprezy pełni Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole. Uczestnicy wysłuchają referatów na podstawie doświadczeń specjalistów, a na zakończenie konferencji wezmą udział w wycieczce technicznej do zakładu produkcyjnego w Kole. >>>
Obserwuj profil ACO HygieneFirst
Ostatnie aktualności branżowe
![Sery Z Li](https://www.aco.pl/fileadmin/_processed_/9/7/csm_sery_z_li_c560f64901.jpg?fileVersion=1677236998)
W produkcji sera używa się dużej ilości wody, która jeśli nie jest odpowiednio odprowadzana, może być nosicielem patogenów mogących zanieczyścić ser i stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta.
>>>
![Kucznia Z Li](https://www.aco.pl/fileadmin/_processed_/8/9/csm_kucznia_z_li_aadb3ca812.jpg?fileVersion=1677237351)
Czy istnieją rozwiązania przeznaczone do akumulacji dużej ilości zanieczyszczeń stałych? Co posłuży m.in. do gromadzenia pozostałości po warzywach lub innych odpadów z linii produkcyjnej, które w momencie dostatnia się do kanalizacji, mogłyby spowodować zator i przestój linii?
>>>
![Linia Z Li](https://www.aco.pl/fileadmin/_processed_/4/2/csm_linia_z_Li_d47a2f5bfe.jpg?fileVersion=1677237421)
Systemowe rozwiązania pozwalające obniżyć całkowity koszt utrzymania higieny na linii produkcyjnej, wymagające mniej konserwacji i będące bardziej wydajne w działaniu – mit czy praktyka?
>>>
![AskACO-all](https://www.aco.pl/fileadmin/_processed_/8/4/csm_askACO-all_c14af5ae4e.png?fileVersion=1677237602)