Higiena i bezpieczeństwo żywności to priorytet dla nas. Dlatego pokażemy jak unikać zagrożeń bakteriologicznych, technicznych, przestojów linii w zakładach produkcyjnych. Skupimy się na zachowaniu płynności produkcji, tak aby produkt na linii produkcyjnej był bezpieczny od momentu rozpoczęcia produkcji do jego zakończenia. Zagrożenia są często niewidoczne i trudno je przewidzieć, dlatego dzielimy się naszym doświadczeniem.
ACO. we care for water
Gdzie i kiedy?
Spotykamy się już 1-2 marca 2023 w Licheniu Starym.
Dla kogo?
Na spotkanie przyjeżdżają przedstawiciele browarów, mleczarni, rozlewni wód i soków, producentów napojów, zakładów spirytusowych oraz zakładów mięsnych. Uczestnikami są dyrektorzy ds. produkcji, technolodzy, specjaliści z działów kontroli jakości, szefowie laboratorium.
Honorowy Gospodarz
W tym roku rolę Honorowego Gospodarza imprezy pełni Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole. Uczestnicy wysłuchają referatów na podstawie doświadczeń specjalistów, a na zakończenie konferencji wezmą udział w wycieczce technicznej do zakładu produkcyjnego w Kole. >>>
Obserwuj profil ACO HygieneFirst
Ostatnie aktualności branżowe
W produkcji sera używa się dużej ilości wody, która jeśli nie jest odpowiednio odprowadzana, może być nosicielem patogenów mogących zanieczyścić ser i stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta.
>>>
Czy istnieją rozwiązania przeznaczone do akumulacji dużej ilości zanieczyszczeń stałych? Co posłuży m.in. do gromadzenia pozostałości po warzywach lub innych odpadów z linii produkcyjnej, które w momencie dostatnia się do kanalizacji, mogłyby spowodować zator i przestój linii?
>>>
Systemowe rozwiązania pozwalające obniżyć całkowity koszt utrzymania higieny na linii produkcyjnej, wymagające mniej konserwacji i będące bardziej wydajne w działaniu – mit czy praktyka?