Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Zapraszamy do udziału w wyjątkowym szkoleniu ACO SIKA #Hygiene Connect, które będzie poświęcone projektowaniu higienicznych posadzek

w przemyśle spożywczym.

Szkolenie w ramach ACO SIKA #Hygiene Connect, to wyjątkowe wydarzenie, które pomoże Ci poszerzyć swoją wiedzę i podnieść jakość Twoich projektów.

Temat przewodni:

Projektowanie higienicznych posadzek w przemyśle spożywczym:

Główne zagadnienia, które zostaną omówione podczas szkolenia:

  • Projektowanie i budowa higienicznych systemów odwodnień
    • Kontekst projektowania posadzek i systemów odwadniania w zakładach przetwórczych (SIKA)
    • Główne cechy konstrukcyjne posadzki w przemyśle spożywczym (SIKA)
    • Wymagania dla działania systemów odwadniania (ACO)
  • Czyszczenie i dezynfekcja:
    • Procesy czyszczenia środowiska (Open Plant Cleaning) i procesy CIP (SIKA)
    • Specyficzne procedury czyszczenia i dezynfekcji posadzki i systemów odwadniania (SIKA)
  • Ryzyka mikrobiologiczne:

    • Ryzyka mikrobiologiczne i ich wpływ na jakość oraz bezpieczeństwo żywności (Zaproszony gość)
    • Szczegóły higienicznego projektowania systemów odwadniania (ACO)
    • Szczegóły projektowania fug (SIKA)


Dlaczego warto wziąć udział?

Poznaj liderów branży: Dowiedz się od ekspertów ACO i SIKA o nowościach i innowacjach w systemach odwodnień posadzek dla przemysłu spożywczego.

Praktyka i ćwiczenia: Podczas warsztatu wypróbujesz produkty ACO i SIKA w praktyce, zdobywając bezcenne doświadczenie do wykorzystania w swoich projektach.

Kto powinien wziąć udział?

  • Inżynierowie projektanci instalacji sanitarnych i Inwestorzy w przemyśle spożywczym
  • Planujący w najbliższym czasie projektowanie nowych lokalizacji lub renowacje istniejących obiektów
  • Projektanci aktywnie projektujący zakłady przetwórstwa spożywczego wraz z Inwestorami
  • Inwestorzy: Działy UR, Produkcji, Planowania inwestycji, Działy higieny
  • Segmenty: mięsny, rybny, mleczarski, serowarski, napojowy, browarniczy, winiarski

Jeśli współpracujesz z ACO oraz SIKA lub jesteś zainteresowany współpracą, to szkolenie ACO SIKA #Hygiene Connect jest dla Ciebie! Poznaj najlepsze praktyki w branży, które pomogą Ci lepiej doradzać klientom.


Propozycja programu szkolenia:

BLOK 1

  • Otwarcie wydarzenia i wprowadzenie do programu 09:00 - 09:10 | Czas: 00:20 |ACO

  • Kontekst projektowania i budowy posadzki oraz systemów odwadniania pod kątem higieny w zakładach przetwórczych 09:10 - 09:40 | Czas: 00:30 | SIKA

  • Główne cechy konstrukcyjne posadzki w przemyśle spożywczym 09:40 - 10:00 | Czas: 00:20 | SIKA

  • Wymagania wstępne dla odpowiedniego działania systemów odwadniania w przemyśle spożywczym 10:00 - 10:20 | Czas: 00:20 | ACO

  • Procesy czyszczenia środowiska (Open Plant Cleaning) i procesy CIP 10:20 - 10:40 | Czas: 00:20 | SIKA

  • Pytania i komentarze do Bloku 10:40 - 10:50 | Czas: 00:10 | ACO

  • Przerwa na kawę 10:50 - 11:20 | Czas: 00:30

BLOK 2

  • Ryzyka mikrobiologiczne i ich wpływ na jakość oraz bezpieczeństwo żywności 11:20 - 11:50 | Czas: 00:30 | ZAPROSZONY GOŚĆ?

  • Szczegóły higienicznego projektowania systemów odwadniania dla przemysłu spożywczego 11:50 - 12:30 | Czas: 00:40 | ACO

  • Szczegóły projektowania fug 12:40 - 13:20 | Czas: 00:40 | SIKA

  • LUNCH 13:20 - 13:50 | Czas: 00:30

  • Podsumowanie, Sesja Q&A. Rozdanie certyfikatów pamiątkowych 13:50 – 14:15 | Czas: 00:15 | ACO & SIKA

  • Zakończenie ok. 14.30


Prowadzący:

  • Michał Wiśniewski - Menadżer Produktu – Systemy Odwodnień Budynków i Separatory
  • Piotr Kwieciński - SIKA
  • Zespół Centrum Projektowania Technicznego ACO
  • Zaproszony Gość - niezależny ekspert

Data szkolenia

10.09.2024

Miejsce szkolenia:

Siedziba ACO ul. Fabryczna 5, Łajski; 05-119 Legionowo

Rejestracja

Aby wziąć udział w szkoleniu wypełnij dane rejestracyjne:

Zgoda na przetwarzanie danych
Newsletter

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub potrzebujesz dodatkowych informacji, skontaktuj się z nami pod adresem:

Osoba kontaktowa - Magdalena Ponganis