Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Zapraszamy do udziału w wyjątkowym szkoleniu ACO SIKA #Hygiene Connect, które będzie poświęcone projektowaniu higienicznych posadzek w przemyśle spożywczym.

Szkolenie w ramach ACO SIKA #Hygiene Connect, to wyjątkowe wydarzenie, które pomoże Ci poszerzyć swoją wiedzę i podnieść jakość Twoich projektów.

Temat przewodni:

Projektowanie higienicznych posadzek w przemyśle spożywczym:

Główne zagadnienia, które zostaną omówione podczas szkolenia:

  • Projektowanie i budowa higienicznych systemów odwodnień
    • Kontekst projektowania posadzek i systemów odwadniania w zakładach przetwórczych (SIKA)
    • Główne cechy konstrukcyjne posadzki w przemyśle spożywczym (SIKA)
    • Wymagania dla działania systemów odwadniania (ACO)
  • Czyszczenie i dezynfekcja:
    • Procesy czyszczenia środowiska (Open Plant Cleaning) i procesy CIP (SIKA)
    • Specyficzne procedury czyszczenia i dezynfekcji posadzki i systemów odwadniania (SIKA)
  • Ryzyka mikrobiologiczne:

    • Ryzyka mikrobiologiczne i ich wpływ na jakość oraz bezpieczeństwo żywności (Zaproszony gość)
    • Szczegóły higienicznego projektowania systemów odwadniania (ACO)
    • Szczegóły projektowania fug (SIKA)


Dlaczego warto wziąć udział?

Poznaj liderów branży: Dowiedz się od ekspertów ACO i SIKA o nowościach i innowacjach w systemach odwodnień posadzek dla przemysłu spożywczego.

Praktyka i ćwiczenia: Podczas warsztatu wypróbujesz produkty ACO i SIKA w praktyce, zdobywając bezcenne doświadczenie do wykorzystania w swoich projektach.

Kto powinien wziąć udział?

  • Inżynierowie projektanci instalacji sanitarnych i Inwestorzy w przemyśle spożywczym
  • Planujący w najbliższym czasie projektowanie nowych lokalizacji lub renowacje istniejących obiektów
  • Projektanci aktywnie projektujący zakłady przetwórstwa spożywczego wraz z Inwestorami
  • Inwestorzy: Działy UR, Produkcji, Planowania inwestycji, Działy higieny
  • Segmenty: mięsny, rybny, mleczarski, serowarski, napojowy, browarniczy, winiarski

Jeśli współpracujesz z ACO oraz SIKA lub jesteś zainteresowany współpracą, to szkolenie ACO SIKA #Hygiene Connect jest dla Ciebie! Poznaj najlepsze praktyki w branży, które pomogą Ci lepiej doradzać klientom.


Program szkolenia:

BLOK 1

  • 09:00 - 09:10 Otwarcie wydarzenia i wprowadzenie do programu | ACO Tomasz Lizun

  • 09:10 - 09:40 Kontekst projektowania i budowy posadzki oraz systemów odwadniania pod kątem higieny w zakładach przetwórczych | SIKA Janusz Banera

  • 09:40 - 10:00 Główne cechy konstrukcyjne posadzki w przemyśle spożywczym | SIKA Janusz Banera

  • 10:00 - 10:45 Wymagania projektowe odpowiedniego działania systemów odwadniania w przemyśle spożywczym | ACO Michał Wiśniewski

  • 10:45 - 11:10 Aspekty higieniczne i procesy czyszczenia środowiska (Open Plant Cleaning) w tym procesy CIP | ACO Michał Wiśniewski

  • Pytania i komentarze do Bloku

  • 11:20 – 11:30 Przerwa

BLOK 2

  • 11:30 - 12:00 Ryzyko mikrobiologiczne i jego wpływ na jakość oraz bezpieczeństwo żywności | dr Sylwia Bonin

  • 12:00 - 12:30 Szczegóły higienicznego projektowania systemów odwadniania dla przemysłu spożywczego | ACO Michał Wiśniewski

  • 12:30 - 13:10 Szczegóły projektowania połączeń miedzy posadzką a odwodnieniem | SIKA Janusz Banera

  • 13:10 - 13:20 Przerwa Start w Recepcji ACO

  • 13:20 – 14:30 Pokaz w Laboratorium ACO - prawidłowe połączenie posadzki z odwonieniem | SIKA Paweł Kamecki, Janusz Banera

  • 14:30 – 15:45 Podział na grupy

    • Grupa 1

      • 14:30 Lunch

      • 15:15 Zwiedzanie zakładu produkcyjnego ACO Kamil Smagieł

    • Grupa 2

      • 14:30 Zwiedzanie zakładu produkcyjnego ACO Kamil Smagieł

      • 15:15 Lunch

  • 15:45– 16:00 Podsumowanie, Sesja Q&A. Rozdanie certyfikatów | Prowadzący

  • Zakończenie ok. 16:00

Prowadzący

Michał Wiśniewski
Menadżer Produktu | Systemy Odwodnień Budynków i Separatory w ACO Poland

Absolwent Ochrony Środowiska oraz Inżynierii Środowiska na SGGW w Warszawie. Posiada doświadczenie w wymiarowaniu urządzeń oczyszczania ścieków, projektowaniu higienicznym, systemach odwodnień budynków oraz zaawansowanych metodach separacji zanieczyszczeń od wód opadowych.

Janusz Banera
Menadżer ds. Techniczno-Marketingowych w Sika Poland

Ekspert z doświadczeniem w Polsce i za granicą jako kierownik budów. Specjalizuje się w posadzkach żywicznych oraz powłokach z żywic reaktywnych i cementowo-polimerowych.

Prelegentka

dr Sylwia Bonin

Jest doktorem technologii żywności, niezależnym ekspertem z zakresu winiarstwa i mikrobiologii żywności. Swoją pracę doktorską obroniła na Wydziale Technologii Żywności SGGW, gdzie przez lata pracowała w Katedrze Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności. Współtworzyła program studiów podyplomowych „Enologia (Winiarstwo)” na Uniwersytecie Zielonogórskim, gdzie prowadzi wykłady i ćwiczenia z produkcji win i ich sensoryki. Posiada doświadczenie w pracy w browarze, zdobyte podczas pisania pracy magisterskiej na UMK w Toruniu. Jako biegły sądowy przygotowuje opinie z zakresu mikrobiologii żywności oraz produkcji i jakości wyrobów winiarskich. Jest również miłośniczką wina, co potwierdza dyplom Wine and Spirits Education Trust Advanced. Współpracuje z producentami win i cydrów, wspierając ich w tworzeniu wysokiej jakości produktów. Opracowała na potrzeby MRiRW pierwszą charakterystykę dwóch polskich regionów winiarskich. Ponadto, jest redaktorem naukowym polskiego wydania książki Yair Margalit „Technologia produkcji wina” oraz autorem i współautorem publikacji naukowych.

Obejrzyj relację ze szkolenia

Data szkolenia

10.09.2024

Miejsce szkolenia:

Siedziba ACO ul. Fabryczna 5, Łajski; 05-119 Legionowo

Rejestracja

Aby wziąć udział w szkoleniu wypełnij dane rejestracyjne:

Informacja o zasadach przetwarzania danych osobowych (RODO) oraz obowiązek informacyjny znajdują się znajdują się na: https://www.aco.pl/polityka-prywatnosci


Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub potrzebujesz dodatkowych informacji, skontaktuj się z nami pod adresem:

Osoba kontaktowa - Magdalena Ponganis