24 października wraz z Vito Filter mieliśmy przyjemność uczestniczyć w Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów
Podczas trwania Kongresu zaprezentowaliśmy najwyższej jakości higieniczne systemy odwodnień ACO do zastosowań w przemyśle spożywczym i kuchniach komercyjnych.
W środowisku kuchni komercyjnych, które cechuje wyjątkowa intensywność pracy, niezależnie od rozmiaru i specyfiki placówki, czy to hotelowej czy edukacyjnej, skuteczne zarządzanie tłuszczem (FOG) stanowi kluczowy element wpływający na efektywność operacyjną i ekonomiczną przedsięwzięcia.
Tłuszcze i oleje w formie lepkich substancji obecne są w odpływach generowane są przez procesy kulinarno-gastronomiczne. Ten zbiór obejmuje zarówno pozostałości tłuszczów pochodzących z produktów spożywczych, wykorzystywanych w procesie przygotowywania potraw, jak i substancje pochodzące z mycia sprzętu, naczyń oraz przyborów kuchennych. Wszystkie rodzaje kuchni, niezależnie od ich skali, generują ścieki niosące w sobie tłuszcze i oleje, a także pozostałości po żywności.
Osoby odwiedzające nasze stoisko mogły zasięgnąć profesjonalnej informacji o tym jaką rolę w nowoczesnym przemyśle żywieniowym pełni sprawny system gospodarowania odpadami i tłuszczem oraz jak ważne jest wykorzystanie odpowiedniego separatora tłuszczu i skrobi w kuchniach komercyjnych.