Separatory do całkowitego opróżniania
Separator tłuszczu do całkowitego opróżniania działa zgodnie z prawami fizyki z wykorzystaniem zasad grawitacji (różnica gęstości), tj. cięższe elementy z wody ściekowej spływają na dno (np. resztki jedzenia), elementy lżejsze od wody, takie jak np. oleje zwierzęce i tłuszcze podnoszą się w separatorze do góry. Według potrzeb, ale nie rzadziej niż raz na miesiąc separator musi zostać opróżniony, na czas czynności eksploatacyjnych praca w kuchni musi zostać zatrzymana. Separatory mogą być dostarczane w wersjach owalnych, okrągłych - dzielonych, co ułatwia dostawę i montaż. Urządzenia są wykonane ze stali nierdzewnej lub polietylenu.
Owalne
- odpowiadają normie 1825
- 3 stopnie rozbudowy
- kształt owalny dla łatwego wnoszenia do budynków
- wielkość nominalna 1-10