W czwartek, 7 września podczas Sesji Pierwszej Technicznej w Sali Kaflarz, od godziny 11.00 zapraszamy do wysłuchania wystąpienia Menadżera Produktu – Systemów Odwodnień Budynków i Separatorów ACO, Michała Wiśniewskiego.
Tematem wystąpienia eksperta ACO będą higieniczne systemy odwadniania, czyli innowacyjne rozwiązania ACO wspierające oszczędność wody oraz efektywność produkcyjną i zrównoważony rozwój w browarnictwie.
W ACO rozumiemy, jak trudno jest radzić sobie z sześcioma litrami wody potrzebnymi do wyprodukowania jednego litra piwa. Jedynie wytrzymałe odpływy ze stali nierdzewnej pozwolą na skuteczne odprowadzanie gorącej wody zanieczyszczonej substancjami chemicznymi. Niemniej jednak każda sala browaru wymaga innego rozwiązania odwadniającego. Stosując podejście holistyczne do systemów odwadniających, możemy pomóc:
w zabezpieczeniu wyprodukowanego piwa i pracowników
w zaoszczędzeniu czasu potrzebnego na czyszczenie
w zapewnieniu szczelnego systemu odwadniającego, który posłuży przez długie lata.
Jeśli chcesz mieć stuprocentową pewność, że system odwadniający spełnia konkretne potrzeby Twojego browaru, wypróbuj naszą ocenę systemu odwadniania (DSA) prowadzoną na miejscu. Pomożemy Ci zidentyfikować potencjalne obszary problematyczne i zaproponujemy odpowiednie rozwiązania. Nasz wewnętrzny zespół projektowy doradza również w zakresie specyfikacji, by zapewnić, że system odwadniania spełnia bieżące i będzie spełniać przyszłe wymogi.
Inwestycja w nowy system odwadniania może być kosztowna i powodować przerwy w pracy. Naszym celem jest zapewnić, by Twój system odpowiadał profilowi działalności i że inwestycja będzie realizowana tylko raz.