Profesjonalne kuchnie
Odpady powstające w kuchniach komercyjnych są bogate w oleje, tłuszcze i inne substancje, które odprowadzane do kanalizacji, osadzają się w rurach, tworząc zatory. Działania te powodują powstanie nieprzyjemnych zapachów, które negatywnie wpływają na czystość i higienę w kuchni, co niekorzystnie wpływa na środowisko pracy i powoduje rotację personelu oraz rozczarowanie klientów.
Obecne trendy potwierdzają, że rośnie zapotrzebowanie na świeżą, zdrową żywność, przygotowywaną w warunkach zapewniających najwyższe standardy higieniczne. W zdrowych kuchniach żywność musi być przygotowywana wydajnie i bezpiecznie.
Czystość i bezpieczeństwo pracowników również w znacznym stopniu przyczyniają się do stworzenia zdrowego środowiska kuchennego.
W ACO wiemy jak ważna jest nawyższa jakość przygotowywanych dań oraz zadowolne klientów a to wszystko możesz uzyskać, dzięki zdrowej i bezpiecznej kuchni.
Efektywny system kanalizacyjny
Dwie fazy separacji tłuszczu
Różne typy i rozmiary kuchni komercyjnych wymagają odpowiednich rozwiązań w zakresie separacji tłuszczu. Wybór rozwiązania będzie zależał od wielu kluczowych kryteriów specyfikacji, w tym wielkości kuchni, rodzaju przygotowywanej żywności, sprzętu używanego do przygotowywania żywności, zawartości oraz ilości produkowanych ścieków.
Standardem w branży jest ochrona sieci kanalizacyjnej, ale ACO idzie dalej i przyjmuje podejście dwufazowe, które chroni również sam budynek.
Wysokowydajne separatory tłuszczu i urządzenia do wstępnej separacji ACO są specjalnie zaprojektowane, aby pomóc w zapobieganiu gromadzenia się tłuszczu w systemie rurociągów budynku, a ostatecznie zapobiec tworzeniu się złogów tłuszczu w kanalizacji miejskiej.
Łatwa do czyszczenia podłoga i system odwadniający
System odwadniający zainstalowany w kuchni komercyjnej powinien być łatwy w czyszczeniu, wytrzymały i wydajny, aby nie wpływać na koszty operacyjne, zdrowie i bezpieczeństwo oraz bezpieczeństwo żywności.
Gama produktów ACO do odwadniania podłóg została opracowana jako efektywne kosztowo rozwiązanie, które można dostosować pod każdym względem do każdego miejsca w budynku komercyjnym. Oferujemy swobodę w wyborze części składowych, aby dopasować je do rodzaju i typu podłogi, wymagań konserwacyjnych i budżetu.
W jaki sposób kiepska podłoga i system odwodnień mogą mieć wpływa na działalność.
Wywiad z p. Williamem Tauntonem, dyrektorem Gastrotec spa.
„Proszę, nie próbujcie oszczędzać na infrastrukturze kuchennej i systemach odprowadzania wody ściekowej. Planując infrastrukturę kuchenną, zróbcie to raz a dobrze.“
Dlaczego takie znaczenie ma zrozumienie wpływu zdrowego zarządzania wodą ściekową.
Wywiad z Primozem Cernigojem, konsultantem ds. gastronomii zaangażowanym w szereg projektów, od niewielkich obiektów fast food, które buduje się na kilka sezonów turystycznych po duże szpitale i hotele, gdzie wymagania użytkowników i klientów są dużo wyższe.
“Jeżeli czyszczenie jest łatwiejsze, czyszczenie zajmie mniej czasu i będzie mniej kosztować. W rezultacie, posiłek może być tańszy, ponieważ w kuchni zastosowano odpowiedni system odwadniający.”